A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять»

Дата: 16.02.2017 11:36
Кількість переглядів: 2191

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

15 лютого в приміщенні актового залу Клинівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася година пам'яті «Афганістан — мій біль, моя пекуча пам’ять». Захід підготували спільно  колектив школи та працівники СБК. Тема, що висвітлювалася учасниками літературної композиції – 28-ма річниця виведення військ із Афганістану.

Афганістан… Уже  28 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.  На  війну до Афганістану було відправлено  6 воїнів-інтернаціоналістів із  села Клинове. Один з них, Повх Григорій Іванович, загинув.

Присутні в залі вшанували пам'ять Григорія Повха та всіх воїнів, що загинули під час бойових дій у Афганській війні, Небесної Сотні та бійців, що загинули у АТО.

Після заходу, колона бажаючих із державним прапором в руках та квітами попрямувала на кладовище до могили Григорія Повха. Біля пам’ятника воїна-інтернаціоналіста до людей звернулася староста села Янкова І.Г. , яка розповіла про події в Афганістані того часу, подякувала  афганцям за  мужність, самовіддачу і героїзм, а священик Іллінського храму отець Василь провів поминальне богослужіння в пам'ять Г. Повху та усім загиблим на полі бою.

Війна безжально перекреслила тисячі  молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі. Але разом з тим, серед страшних небезпек, вогню, крові, нелюдського напруження – вони мужніли і загартовувались. В знак шани і пам'яті, учні Клинівської ЗОШ написали  кожному воїну-афганцю с. Клинове листи подяки та вручили їх інтернаціоналістам із словами вдячності: «Шановні воїни-інтернаціоналісти, ми пишаємося вами, горді тим, що поруч із нами живуть  такі мужні, відважні, рішучі чоловіки. Здоров’я вам, сімейного  благополуччя і пам’ятайте, що час - найкращий лікар для душі і тілесних ран».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь