A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прес-тур «Кращі практики місцевого самоврядування» в Сатанові

Дата: 08.06.2017 15:56
Кількість переглядів: 1206

Фото без опису

Прес-тур стартував 07 червня в м. Хмельницькому. В його рамках було заплановано відвідати 4 ОТГ: Дунаєвецьку міську, Гуменецьку сільську, Сатанівську селищну та Волочиську міську об’єднану територіальну громаду. Детальніше про прес-тур можна прочитати на сайті Хмельницької обласної ради за посиланням.

За планом презентаційна частина туру в Сатанівській громаді мала пройти ввечері 07 червня, проте погода внесла свої корективи — сильна злива призвела до затримки учасників по дорозі з Дунаєвецької ОТГ. ЇЇ довелось перенести на ранок 08 червня. Під час презентації селищний голова Собков А. І. коротко розповів про досягнення громади за час її існування та плани на найближче майбутнє.

Фото без описуЗа браком часу журналісти не змогли відвідати всі визначні місця Сатанова, не говорячи вже про всю громаду. Після презентації учасники вирушили до Свято Троїцького монастиря. І хоч знову почався дощ, але бажаючих від нього сховатися виявилось мало — більшість ходили в пошуках гарного кадру для фотографії, а дехто і взагалі ходив над келіями, піднімався на дзвіницю. Під час екскурсії монастирем багатьох вразила фреска «Страшний суд». Всі охочі мали можливість поставити свічку та приклонитися перед чудотворною іконою Спасителя.

З Свято Троїцького монастиря прес-тур вирушив до будівництва спортивного комплексу на території Сатанівської ЗОШ, а звідти до Сатанівської синагоги.

Фото без описуПісля короткої екскурсії в синагозі, всі бажаючі, а ними виявились майже всі учасники прес-туру, мали можливість загадати бажання на намолених каменях, ознайомитись зі старими фотографіями синагоги, сфотографуватися та відзняти відеоматеріал в такому унікальному місці.

Фото без описуПідводячи підсумки, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний дуже влучно зазначив: «Альберт Іванович запрошує приїхати сюди ще. На тиждень, на місяць, або і взагалі залишитись в Сатанові жити»,— бо багато пам’яток Сатанова залишились поза увагою. Журналісти запитували чому вони не відвідали статую Скорботного Ісуса, Сатанівський замок, чому єврейський цвинтар і В’їзна брама тільки промайнули у вікні автобуса. Але неповних пів дня — це занадто мало, щоб показати все, чим може похизуватись громада, а прес-тур вже чекали у Волочиську.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь