A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сатанівська громада презентувала Стратегію розвитку до 2020 року

Дата: 27.10.2016 20:24
Кількість переглядів: 2362

27 жовтня 2016 року в Сатанові відбулась незвичайна подія — презентували Стратегію розвитку Сатанівської селищної об’єднаної територіальної громади до 2020 року. Як зазначив в своєму привітальному слові голова громади Собков Альберт Іванович: «Це те, до чого ми всі йшли — перетворити гучні слова у конкретні дії і конкретні результати. Гроші для розвитку Сатанівської громади можна залучити з різних джерел — потрібно лише правильно намітити наші цілі і правильно підійти до їх досягнення. Наполеглива праця дасть свої плоди». Так співпало, що презентація цієї програми випала в той самий день, коли почалися роботи по будівництву однієї із споруд, котрі заплановані — Спортивного комплексу у смт Сатанів (відкриття заплановане на перше вересня 2017 року). Окрім цього ведуться роботи по заміні системи опалення у школі села Клинове, з використанням нових енергоефективних матеріалів. Тобто Стратегія розвитку громади тільки була презентована, але конкретні результати вона вже дає.


Презентували Стратегію директор з науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства»  Анатолій Ткачук та консультант зі стратегічного планування Петро Мавко. Обоє відзначили Сатанівську громаду як таку, яка дає дивуюче-позитивні результати. Пан Анатолій зазначив, що напрацювання у сфері стратегічного планування, які були тут створені і втілені на практиці, зараз вже використовуються як навчальні модулі, котрі використовують інші громади України як приклад для наслідування. Зі слів пана Петра, наша громада показала, що важливе не число жителів громади, а їх зацікавленість у тому, щоб їхня рідна земля розвивалась і зростала. П’ятдесят чотири проектні заявки, розроблені нашими земляками, — такого результату не дають громади із більшим числом жителів і ніхто не чекав такої активності від громади, в якій проживає вісім тисяч осіб.

Що ж до самих цілей, які ставили перед собою розробники Стратегії, то це будівництво водогонів по селах громади, ремонт доріг, розвиток освітньої і сільгоспвиробничої галузі. Окрім цього, широко охоплює вона і розвиток Сатанова як курортного містечка. Як неодноразово акцентувалось, саме тут є унікальні можливості, для надання комплексу лікувальних послуг, котрі не будуть доступні більше ніде в Україні.

Дуже інформативним, у цьому плані, був виступ керівника санаторію «Арден Палац» — Калмикова Валерія Вікторовича. Він наголосив на тому, що з відкриттям «Арден Палацу» планується використання не лише лікувальних властивостей води «Збручанська». Сатанівська місцевість дає можливість створення маршрутів для теренкурів (піших прогулянок із дозованим навантаженням), котрі використовують у лікуванні серцево-судинної системи. Поки в Сатанові ця сфера лікувальних послуг зовсім не розвивалась, а дана методика буде унікальною для всієї України.

Також Стратегія передбачає і створення привабливих умов для туризму, за рахунок відновлення пам’яток архітектури. Вже готові проектні документації на реставрацію В’їзної Брами і Сатанівської фортеці.

В додатку можна ознайомитись зі стратегічним планом розвитку Сатанівської громади до 2020 року.


Крім презентації Стратегії розвитку, пройшло і друге засідання Робочої групи із просторового планування. Німецьким досвідом ділився представник Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини — професор Янош Бреннер. Він, на прикладах німецьких міст, розказав про можливі напрямки розвитку території Сатанівської громади, а також про можливі способи залучення інвестицій на такі заходи.

Представники від Державного Підприємства «Укрндпіцивільбуд» оголосили результати роботи по розробці Плану території громади, а також розповіли про те, якої інформації поки бракує. Неодноразово було наголошено на проблемах у отриманні необхідних даних. Посприяти у вирішенні  цієї проблеми пообіцяла Ірина Михайлівна Дунаєвська — представник від Хмельницької обласної державної адміністрації, головний архітектор Хмельницької області.

Свій виступ присутнім подарував фольклорно-етнографічний ансамбль "Берегиня", який, зі слів директора Сатанівської школи, Іжицького Володимира Тадеушовича, є не тільки гордістю школи, а й усього Сатанова.


Репортаж ХОДТРК "Поділля-Центр"


Про процес децентралізації в нашій області на ХОДТРК "Поділля-Центр"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь