A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сатанівська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Свято рідної мови у Клинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 21.02.2017 22:08
Кількість переглядів: 1001

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Клинівській  ЗОШ I -III ступенів.

У цей день проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу.

Для початкової ланки класоводи підготували усний журнал «Квітни, мово солов’їна!». Кожна сторінка була цікавою і повчальною. Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст найменших учасників.

Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення святкового концерту «Єдиний скарб у тебе – рідна мова!»

Розпочалося свято «Молитвою до мови» , яку з великим натхненням і вірою в серці прочитали ведучі Галюк Анастасія та Повх Юлія.  Одукалець Альона розповіла учням історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні. Вона також наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Роль української мови виконувала Сенюк Богдана, яка розповіла про свій тернистий шлях, прочитала поезію, всі слова якої починаються з літери «с».

Продовжили свято читці віршів про мову: Козак Владислав, Одукалець Ульяна, Сенюк Марія. Байки Глазового читали маленькі гумористи 1-3 класів.

Запальним українським таночком потішили присутніх учасники зразкового танцювального колективу «Барвінок». А чудові  українські пісні виконали юні вокалісти Одукалець Альона та Якубишена Ірина.

 Завершили  лінійку вчителі-філологи, які закликали учнів зберігати і шанувати свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь